Jongerendebat: Digitalisering in een stroomversnelling

Als partner van het ECP Jaarfestival organiseert NLIGF dit jaar op dinsdag 17 november een jongerendebat over digitalisering in stroomversnelling.

Digitalisering is door de coronacrisis in een stroomversnelling gekomen. Werken vanuit huis, online colleges volgen, vergaderen en zelfs solliciteren; waar fysiek contact tot dan toe vaak als noodzakelijk gezien werd, bleek het in een keer allemaal online te kunnen. En ook nog goed te gaan. Maar deze beweging van hyperdigitalisering roept ook vragen op. En niet in de laatste plaats voor jongeren.

Hoe ziet volgens jou je digitale toekomst eruit? Hoe zorg je voor balans tussen offline en online? Wat gaat er fundamenteel veranderen volgens jou? En is dat wel of niet wenselijk? Hoe moeten wij omgaan met sociale vraagstukken zoals inclusiviteit en kansenongelijkheid? Heb jij daar al eens over nagedacht? Vind jij dat iedereen vrij zijn mening mag uiten op het internet? Waar ligt de grens? Hecht je nog waarde aan (online) privacy? Is copyright nog van de 21e eeuw? En betekent verdergaande robotisering het einde van ethisch handelen?

Ga met ons hierover in gesprek en krijg voorafgaand nog een lesje tips & trucs debatteren van Donatello Piras. Donatello is één van de Nederlandse meest gevraagde gespreks- en debatleiders met jarenlange ervaring in binnen- en buitenland. In totaal hebben wij plek voor 4 jongeren die fysiek aan tafel met elkaar in gesprek kunnen gaan, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen. Durf jij de uitdaging aan te gaan? Meld je dan aan vóór dinsdag 20 oktober door een mail te sturen naar info@nligf.nl. De sessie is online te volgen en iedereen kan via de chat meedoen aan de sessie.

Programma Jongerendebat: Digitalisering in een stroomversnelling
Datum: dinsdag 17 november 2020
Tijd: 14.00 uur – 15.00 uur

Format: het debat vindt plaats in Nieuwspoort Den Haag en wordt live uitgezonden.