EuroDIG 2020 – nog twee weken te gaan

Nog twee weken te gaan tot de EuroDIG conferentie – hét Europese platform waar verschillende stakeholders van het internet bijeenkomen om kennis en best practices over het internet en de governance (het beheer, beheersing, besturing en regulering) daarvan uit te wisselen. Dit jaar vindt de conferentie virtueel plaats van 10-12 juni aanstaande. U bent van harte welkom om aan de discussie deel te nemen! De conferentie is gratis, maar registratie is verreist om toegang te krijgen tot de online meeting. U kunt zich hier tot en met 9 juni registreren.

Programma
Bekijk hier het programma. Tijdens de conferentie kunt u verschillende online sessies volgen. Onderwerpen variëren van 5G tot de implementatie van internetstandaarden of voortdurende media issues als Fake News.

Nederlandse inbreng
Ook vanuit Nederland wordt aan sessies bijgedragen. Hieronder vindt u een overzicht van de Nederlandse inbreng.

Daarnaast heeft de conferentie van oorsprong een decentraal karakter en vond plaats op een enkele locatie. Vanuit het decentrale karakter van het internet, dat iedereen mondiaal met elkaar kan verbinden, is er dit jaar voor gekozen om de verschillende workshops rooms decentraal te hosten. Een van de focal point locaties bevindt zich in Nederland bij ECP.