EuroDIG

EuroDIG is een multi-stakeholder platform om verschillende zienswijzen over het internet en de governance (het beheer, beheersing, besturing en regulering) daarvan uit te wisselen en van elkaar te leren. Het is geen conferentie, maar een dialoog door het hele haar heen over politiek en digitalisering op Europees niveau, met als hoogtepunt een jaarlijks evenement dat elk jaar in een ander Europees land plaatsvindt. Alle geïnteresseerden zijn welkom om aan de discussie deel te nemen en input te leveren. Het thema van dit jaar is: Cooperating in the Digitale Age.

Klik hier voor de officiële website.

EuroDIG 2019

Dit jaar vindt de Europese stakeholder conferentie voor de eerste keer van (18)19-20 juni in Nederland, Den Haag bij het World Forum plaats. De conferentie wordt gehost door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Den Haag, SIDN en ECP | Platform voor de Informatiesamenleving. 

Cooperating in the Digital Age

Samenwerken in het digitale tijdperk is wat ons drijft en wat het multistakeholder-model zo toekomstgericht maakt. Wanneer alle belanghebbenden betrokken zijn bij de beleidsdiscussies, kunnen besluiten die het internet beïnvloeden op een meer holistische en geïnformeerde manier worden genomen.

Conceptprogramma 

Bekijk hier het conceptprogramma van de conferentie.

Accomodaties

Op de EuroDIG website vindt u een lijst met aanbevolen hotels rondom het World Forum. Sommige hotels worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Aanmelden 

Vanaf 1 maart kunt u zich voor de EuroDIG conferentie registreren via de EuroDIG website. De registratie is kosteloos, maar aanmelding voor de conferentie is een vereiste om toegelaten te worden. 

Remote Participatie 

Mocht u niet in staat zijn om aan de conferentie deel te nemen, maar wilt u sommige sessies niet missen? Dan kunt u de volledige conferentie online volgen. Het is ook mogelijk om online deel te nemen en met ons in gesprek te gaan. Meer informatie hierover vindt u hier

Locatie 

De conferentie vindt plaats in het World Forum Conference Center in Den Haag. Een unieke locatie tussen de duiden en de historische stad. Daarnaast is de locatie al in 30 minuten te bereiken vanaf Schiphol Airport.  

World Forum  
Churchillplein 10,
2517 JA Den Haag
Nederland

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
Vanaf station Den Haag Centraal bereikt u het World Forum met tram 16 richting Statenkwartier. U rijdt tot en met station Statenplein. Vanaf Statenplein is het nog ongeveer 5 minuten lopen naar het World Forum.

Als alternatieve kunt u ook stadsbus 28 nemen richting Den Haag Zuiderstrand. De bushalte bevindt zich op het busplatform op de eerste verdieping van Den Haag Centraal. Ook hier dient u bij de halte Statenplein uit te stappen en is de looproute vanaf dit station naar het World Forum 5 minuten.

Vanaf Den Haag Holland Spoor kunt u tram 16 tot station Statenkwartier nemen of tram 11 tot station Doornstraat. Vanaf de Doornstraat ligt het World Forum op 11 minuten loopafstand.

Plan uw reis via www.9292.nl.

Parkeren
World Forum beschikt over een ruimte, eigen parkeergarage. De maximale doorrijhoogte van de garage bedraagt 2.00 meter. U kunt in garage A of B parkeren. Uw ticket dient u bij de receptie van het World Forum te valideren. Voor de parkeergarage gelden de volgende standaard tarieven:
Per uur €3,75
Dagkaart (12 uur) €14

Twitter: #EuroDIG19