Delegatie informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over en voor de Nederlandse delegatieleden, zoals activiteiten die door Nederlandse inbreng op het wereld Internet Governance Forum 2018 worden georganiseerd.

IGF 2018
12-14 november
UNESCO hoofdkwartier
Parijs, Frankrijk

NL multistakeholder delegatie

Wilt u als stakeholder voor wat betreft Internet Governance uw stem laten horen in het internationale debat over de toekomst van het internet? Reis dan met ons mee naar het IGF 2018: 12-14  november in Parijs, Frankrijk. U kunt er van op aan dat NL IGF ook dit jaar weer diverse activiteiten voor de Nederlandse multistakeholder delegatie organiseert. Meer weten? Mail ons op nligf[at]ecp.nl.

Werkbezoeken

Werkbezoeken aan landelijke ICT-gerelateerde projecten zijn de afgelopen jaren een absolute meerwaarde gebleken. Denk aan het bezoeken van een Keniaanse iHub, koffie met start-ups op Bali en een seminar over Internetvrijheid in Istanbul, Turkije.

Nederlandse inbreng

NL IGF vindt inhoudelijke betrokkenheid bij het IGF belangrijk. Internationale kennisdeling draagt bij aan een goede verbondenheid van het nationale debat en mondiale ontwikkelingen. Zeker ook gezien het Nederlandse standpunt vóór een open, vrij, stabiel en veilig internet, alsook de Nederlandse steun voor het multistakeholder overlegmodel van internet governance. Het is dan ook belangrijk om als Nederlandse deelnemer een actieve inbreng te leveren. Het Internet Governance Forum biedt die mogelijkheid.

NL IGF heeft goede contacten met het secretariaat van het IGF en ziet goede kansen om Nederlanders te ‘pluggen’ in workshops. Wilt u onderdeel uitmaken van het programma van het IGF en als spreker of panellid deelnemen aan een van de workshops, laat het ons dan weten via nligf[at]ecp.nl.

Delegatie diner

Sinds enkele jaren organiseert het ministerie van Economische Zaken een diner voor de Nederlandse vertegenwoordiging op het IGF. Dit diner zorgt voor verbondenheid met de Nederlanders in het organiserende land, inzicht in de nationale vraagstukken en het draagt vooral ook bij aan het opvoeren van de awareness en betrokkenheid van delegatieleden.
In 2018 zal het diner plaatsvinden op zondag 11 november, aan de vooravond van het IGF.

Hotels

De spoeling van hotels in Parijs in deze periode is dun. Wij adviseren dan ook om tijdig zelf een hotelkamer te boeken. Medewerkers van NL IGF logeren in het First Hotel Paris Tour Eiffel.

NL IGF en GFCE delen een stand

Ook dit jaar is NL IGF weer te vinden op de netwerkvloer. Tijdens IGF 2018 delen het Global Forum on Cyber Expertise en NL IGF een stand. Op deze stand kunnen de overige bezoekers aan het NL IGF meer informatie vinden over beide initiatieven. Ook is voorgaande jaren gebleken dat deze stand een prettige ontmoetingsplek voor de Nederlandse deelnemers aan het IGF is.

Geen ‘day 0’ tijdens IGF 2018

De afgelopen jaren werd de mogelijkheid geboden om informele pre-events te organiseren voorafgaand aan het IGF zelf. Deze vonden dan plaats op de zogenaamde ‘Day 0’. Helaas kan het secretariaat van het IGF deze optie dit jaar niet aanbieden vanwege het krappe schema. Het IGF begint dit jaar namelijk op maandag in plaats van dinsdag. Bovendien biedt de accommodatie (UNESCO hoofdkwartier) hier geen mogelijkheid toe. Lees meer.

Social Media

U kunt de ontwikkelingen rond het IGF 2018 ook volgen via onze social media kanalen: