Delegatie informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over en voor de Nederlandse delegatieleden, zoals workshops die door Nederlandse inbreng op het wereld Internet Governance Forum 2019 worden georganiseerd en informatie over mogelijke activiteiten.

IGF 2019
25-29 november
Estrel Congress Centre
Berlijn, Duitsland

Gaat u mee naar IGF 2019?

Reist u mee naar het IGF 2019 van 25-29 november in Parijs? Dan laat het ons weten door een mail te sturen naar nligf[a]ecp.nl.

Nederlandse inbreng

NL IGF vindt inhoudelijke betrokkenheid bij het IGF belangrijk. Internationale kennisdeling draagt bij aan een goede verbondenheid van het nationale debat en mondiale ontwikkelingen. Zeker ook gezien het Nederlandse standpunt vóór een open, vrij, stabiel en veilig internet, alsook de Nederlandse steun voor het multistakeholder overlegmodel van internet governance. Het is dan ook belangrijk om als Nederlandse deelnemer een actieve inbreng te leveren. Het Internet Governance Forum biedt die mogelijkheid.

NL IGF heeft goede contacten met het secretariaat van het IGF en ziet goede kansen om Nederlanders te ‘pluggen’ in workshops. Wilt u onderdeel uitmaken van het programma van het IGF en als spreker of panellid deelnemen aan een van de workshops, laat het ons dan weten via nligf[at]ecp.nl.

Workshops IGF bekend

De workshops voor het IGF in Berlijn zijn bekend U kunt hier alle geselecteerde workshops bekijken. Dit jaar is het programma gefocust op drie hoofdthema’s:

(1)Data Governance, (2) Digital Inclusion en (3) Security, Safety, Sability & Resilience.

Voor een meer inhoudelijk gericht prorgamma dat op elkaar aansluit werd dit jaar voornamelijk naar de samenhgang van de voorstellen gekeken. Met het oog op het creëren van thematische sporen en het verminderen van de totale redundantie werd het aantal geselecteerde workshops beperkt tot ongeveer 20 thema’s.

Ook organiseren Nederlandse vertegenwoordigers workshopsessies op het IGF. Een overzicht van alle Nederlandse inbreng wordt binnenkort bekend gemaakt.

Hotels

Wij adviseren dan ook om tijdig zelf een hotelkamer te boeken. Hieronder vindt u een aantal opties in de buurt van het congrescentrum.

Estrel Hotel 
4-sterrenhotel
Onderdeel van het Estrel Congress Center
Kosten: gemiddeld 160 Euro per nacht

Hotel Britzer Tor 
23 minuten lopen (1.8 km) en 13 minuten met openbaar vervoer (gaat elke 20 minuten)
Kosten: gemiddeld 100 Euro per nacht

ibis Hotel Berlin Neukoelln
3-sterrenhotel
31 minuten lopen (2,4 km) en 18 minuten met openbaar vervoer (gaat elke 20 minuten)
Kosten: ongeveer 80 Euro per nacht

Mercure Hotel Berlin Tempelhof
4-sterrenhotel
33 minuten lopen (2,6 km) en 23 minuten met openbaar vervoer (gaat elke 5 minuten)
Kosten: ongeveer 100 Euro per nacht

Motel Plus
24 minuten lopen (1,9 km) en 12 minuten met openbaar vervoer (gaat elke 10 minuten)
Kosten: ongeveer 60 Euro per nacht

Erlanger Hof
3-sterrenhotel
30 minuten lopen (2,3 km) en 16 minuten met openbaar vervoer (gaat elke 5 minuten)
Kosten: ongeveer 100 Euro per nacht

Registratie IGF 2019

Deelnemers aan het Wereld Internet Governance Forum 2019 dienen zich zelf aan te melden, dit geldt ook deelnemers van de Nederlandse delegatie. U kunt zich hier aanmelden voor de conferentie.

Delegatie diner

Informatie over een mogelijk delegatie diner wordt binnenkort bekend gemaakt.

Social Media

U kunt de ontwikkelingen rond het IGF 2018 ook volgen via onze social media kanalen: