Delegatie informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over en voor de Nederlandse delegatieleden, zoals activiteiten die door Nederlandse inbreng op het wereld Internet Governance Forum 2018 worden georganiseerd.

IGF 2018
12-14 november
UNESCO hoofdkwartier
Parijs, Frankrijk

NL multistakeholder delegatie

Wilt u als stakeholder voor wat betreft Internet Governance uw stem laten horen in het internationale debat over de toekomst van het internet? Reis dan met ons mee naar het IGF 2018: 12-14  november in Parijs, Frankrijk. U kunt er van op aan dat NL IGF ook dit jaar weer diverse activiteiten voor de Nederlandse multistakeholder delegatie organiseert. Meer weten? Mail ons op nligf[at]ecp.nl.

Werkbezoeken

Werkbezoeken aan landelijke ICT-gerelateerde projecten zijn de afgelopen jaren een absolute meerwaarde gebleken. Denk aan het bezoeken van een Keniaanse iHub, koffie met start-ups op Bali en een seminar over Internetvrijheid in Istanbul, Turkije.

Nederlandse inbreng

NL IGF vindt inhoudelijke betrokkenheid bij het IGF belangrijk. Internationale kennisdeling draagt bij aan een goede verbondenheid van het nationale debat en mondiale ontwikkelingen. Zeker ook gezien het Nederlandse standpunt vóór een open, vrij, stabiel en veilig internet, alsook de Nederlandse steun voor het multistakeholder overlegmodel van internet governance. Het is dan ook belangrijk om als Nederlandse deelnemer een actieve inbreng te leveren. Het Internet Governance Forum biedt die mogelijkheid.

NL IGF heeft goede contacten met het secretariaat van het IGF en ziet goede kansen om Nederlanders te ‘pluggen’ in workshops. Wilt u onderdeel uitmaken van het programma van het IGF en als spreker of panellid deelnemen aan een van de workshops, laat het ons dan weten via nligf[at]ecp.nl.

Delegatie diner

Traditioneel vindt tijdens het IGF een netwerkdiner plaats voor de Nederlandse deelnemers. In 2018 zal het diner plaatsvinden op zondag 11 november, aan de vooravond van het IGF.

71 workshops

Precies 71 workshops van de oorspronkelijk 348 ingediende workshopvoorstellen zijn opgenomen in het programma van het IGF2018. De multistakeholder adviesgroep heeft deze workshops goedgekeurd, waaronder de vanuit Nederland ingediende workshop #40 Internet Mega-Trends’ Impact on the Internet’s Architecture en workshop #327 Fighting sexual abuse material: a public-private model, weliswaar samengevoegd met twee andere workshops over hetzelfde onderwerp.

Bekijk hier de lijst met geselecteerde workshop voor IGF2018.

Geen ‘day 0’ tijdens IGF 2018

De afgelopen jaren werd de mogelijkheid geboden om informele pre-events te organiseren voorafgaand aan het IGF zelf. Deze vonden dan plaats op de zogenaamde ‘Day 0’. Helaas kan het secretariaat van het IGF deze optie dit jaar niet aanbieden vanwege het krappe schema. Het IGF begint dit jaar namelijk op maandag in plaats van dinsdag. Bovendien biedt de accommodatie (UNESCO hoofdkwartier) hier geen mogelijkheid toe. Lees meer.

Meer van Hollandse bodem

Naast een workshop zijn er in het programma van het IGF 2018 meer Nederlandse toevoegingen te vinden, zoals sprekers en de organisatie van een Open Forum (die alleen voorbehouden zijn aan overheden en internationale organisaties).

Lisa Vermeer (Senior Policy Officer Human Rights and Internet) spreekt in  workshop #388 Making National Laws Good for Internet Governance

David van Duuren (GFCE) spreekt in workshop#75 Global Coordination of Regional Cybersecurity Initiatives
(Workshop moet fuseren met #14 Stakeholders Promote Risk-Based Voluntary Security Framework)

Carmen Gonsalves (hoofd International Cyber Policy Department bij ministerie van Buitenlandse Zaken en co-chair van het Global Forum on Cyber Expertise (GFCE)) spreekt in workshop #131 Balancing Cybersecurity, Human Rights & Economic Development (workshop moet fuseren met #351 Improving trust through human rights oriented cybersecurity) en in Open Forum #29 Freedom Online Coalition

Daarnaast organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een Open Forum, Open Fora zijn alleen voorbehouden aan overheden en internationale organisaties: #25 Global alignment for improving the security of IoT devices over de Nederlandse Roadmap digitaal veilige hard- en software die de Staatssecretaris van EZK in april jl. naar de Kamer heeft gestuurd.

NL IGF en GFCE delen een stand

Het IGF heeft maar liefst 56 stands. Tijdens IGF 2018 delen het Global Forum on Cyber Expertise en NL IGF een stand. Op deze stand kunnen de overige bezoekers aan het NL IGF meer informatie vinden over beide initiatieven. Ook is voorgaande jaren gebleken dat deze stand een prettige ontmoetingsplek voor de Nederlandse deelnemers aan het IGF is. Bekijk hier welke organisaties nog meer een stand hebben.

Remote Hubs

Tot 15 oktober kunnen ‘remote hubs’ aangemeld worden bij het IGF secretariaat. Remote Hubs zijn er voor mensen die niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen aan het IGF. Door een live verbinding met deze lokale bijeenkomst kunnen zij toch op afstand de IGF conferentie volgen. Meer informatie hierover leest u hier.

Hotels

De spoeling van hotels in Parijs in deze periode is dun. Wij adviseren dan ook om tijdig zelf een hotelkamer te boeken. Medewerkers van NL IGF logeren in het First Hotel Paris Tour Eiffel.

Andere hotels in de buurt van het UNESCO Hoofdkwartier, alwaar het IGF plaatsvindt:

Hotel Eiffel Villa Garibaldi
3-sterrenhotel
3 minuten lopen (350 m)
Kosten: gemiddeld 110 Euro per nacht

HOTEL EIFFEL CAMBRONNE
3 -sterrenhotel
11 minuten lopen (850m) en 13 minuten met openbaar vervoer (gaat elke 9 minuten)
Kosten: gemiddeld 130 Euro per nacht

Villa Hotel Saxe Eiffel
4-sterrenhotel
4 minuten lopen (450 m)
Kosten: ongeveer 170 per nacht

Hotel Eiffel Segur
3-sterrenhotel
3 minuten (280 m)

Registratie IGF2018

Deelnemers aan het Wereld Internet Governance Forum 2018 dienen zich zelf aan te melden, dit geldt ook deelnemers van de Nederlandse delegatie. Aanmelden kan via dit registratieformulier. Deadline voor aanmelding is 3 november 2018.

 

Erasmus-Descartes conferentie 2018: Kunstmatige intelligentie

Op 15 en 16 november 2018 vindt in Parijs de Erasmus-Descartes conferentie plaats, georganiseerd door de Nederlandse ambassade in samenwerking met de Franse ambassade in Nederland. Ongeveer 150 deskundigen uit de zakenwereld, onderwijs en onderzoek, het maatschappelijk middenveld en de publieke sector zullen deelnemen aan de conferentie. Ook u bent van harte welkom deel te nemen aan deze conferentie. In navolging op het thema big data in 2017, is het thema in 2018 kunstmatige intelligentie. Kijk hier voor meer informatie en aanmelding.

Social Media

U kunt de ontwikkelingen rond het IGF 2018 ook volgen via onze social media kanalen: