Delegatie informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over en voor de Nederlandse delegatieleden, zoals activiteiten die door Nederlandse inbreng op het Internet Governance Forum 2017  worden georganiseerd. Wilt u meer informatie ontvangen, neemt u dan contact met ons op via nligf@ecp.nl.

Wereld Internet Governance Forum 2017
Shape Your Digial Future
18-21 december

Palais des Nations, Genève, Zwitserland

NL multistakeholder delegatie

Wilt u als stakeholder voor wat betreft Internet Governance uw stem laten horen in het internationale debat over de toekomst van het internet? Reis dan met ons mee naar het IGF 2017 in Genève, Zwitserland! NL IGF organiseert ook weer diverse activiteiten voor de Nederlandse multistakeholder delegatie. Meer weten? Mail ons op nligf[at]ecp.nl.

Registratie IGF 2017

Wilt u naar het Wereld Internet Governance Forum, dan dient u zich wel te registreren. Alle belangstellenden die willen deelnemen aan dit Wereldforum konden zich tot 4 december aanmelden via de website van het IGF. Ook kunt u zich ter plekke (onsite) aanmelden van vrijdag 15 dec tot donderdag 21 dec. Advies hierin in ‘hoe eerder, hoe beter’. Registratie is bij de hoofdingang (Pregny Gate) en dus niet bij de ingang waar alle vlaggen staan (Nations Gate). Pregny Gate is te bereiken vanaf het station via bus 8 (stopt tegenover de hoofdingang) of tram 15.

Nederlandse inbreng

NL IGF vindt inhoudelijke betrokkenheid bij het IGF belangrijk. Internationale kennisdeling draagt bij aan een goede verbondenheid van het nationale debat en mondiale ontwikkelingen. Zeker ook gezien het Nederlandse standpunt vóór een open, vrij, stabiel en veilig internet, alsook de Nederlandse steun voor het multistakeholder overlegmodel van internet governance. Het is dan ook belangrijk om als Nederlandse deelnemer een actieve inbreng te leveren. Het Internet Governance Forum biedt die mogelijkheid.
Bekijk hier in welke sessies en workshops er vanuit Nederland wordt bijgedragen.

Programma IGF

Bekijk hier het interactieve schema van het IGF 2017.

Let op: Dag 0 (zondag 17 december) wordt gehouden in het centrum voor internationale conferenties CICG en dus niet in het Palais des Nations waar het IGF plaatsvindt van 18-21 december.

Host Country Receptie

Traditiegetrouw organiseert ook het gastland een receptie. Dit jaar vindt het plaats op maandag 18 december vanaf 18.30 uur in hoofdkantoor van de Wereldorganisatie voor Intellectuele Eigendom (WIPO). Dit kantoor ligt schuin tegenover en op loopafstand van het Palais des Nations (daar waar het IGF plaatsvindt).

Delegatie diner

Sinds enkele jaren organiseren SIDN en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een diner voor de Nederlandse vertegenwoordiging op het IGF. Dit diner zorgt voor verbondenheid met de Nederlanders in het organiserende land, inzicht in de nationale vraagstukken en het draagt vooral ook bij aan het opvoeren van de awareness en betrokkenheid van delegatieleden. Ook dit jaar organiseert NL IGF een diner in Genève op dinsdag 19 december vanaf 19.00 uur. De plaats van het diner wordt nog nader bekend gemaakt.
Aanmelden voor dit diner kan via nligf[@]ecp.nl.

Pan-EU receptie

Europese stakeholders worden uitgenodigd voor de receptie ‘Europe Meets @IGF – an apero with European stakeholders’ georganiseerd door de European Internet Forum (EIF) en EuroDIG op woensdag 20 december, van 18:30 tot 20:00 uur in restaurant Serpent Bar, Palais des Nations. Aanmelden kan hier.

Stand

NL IGF heeft, samen met het Global Forum on Cyber Expertise, een stand op het IGF 2017. Deze stand wordt aangekleed met de welbekende tegeltjeswijsheden in Delftsblauwe layout. Wij stellen de stand graag ook aan de andere deelnemende Nederlandse organisaties beschikbaar voor eventuele ontmoetingen of het verspreiden van flyers. U vindt de stand op deze plattegrond, nummer 43.

Hotel

Ervaring leert dat het prettig is om bij elkaar in één hotel te verblijven. Speciaal voor Nederlandse delegatieleden heeft NL IGF een blok-boeking geregeld bij Hotel Royal in Genève. Dit hotel ligt niet ver van de conferentie in het Europese hoofdkantoor van de Verenigde Naties (Palais des Nations). Uiteraard staat het vrij om in een ander hotel te verblijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via nligf[at]ecp.nl!

En verder:

U kunt gratis per trein van het vliegveld naar station Genève. In de buurt van de bagageband kunt u uit een grijze kaartjesautomaat een gratis ticket halen. De terugweg moet er wel een ticket gekocht worden (3 CHF).

Het openbaar vervoer in Genève is gratis voor deelnemers die de stad logeren. Van uw hotel ontvangt u een vrij-reizenkaart (Geneva Transport Card) voor het openbaar vervoer in Genève gedurende uw verblijf. Klik hier voor meer informatie.

Handig is dit overzicht van de vergaderzalen in het Palais des Nations voor de plenaire sessies, workshops, standmarkt, cateringplein en nog veel meer.

Download hier een praktische gids over het Palais des Nations.

De sessies van dag 0 vinden niet plaats in het Palais des Nations, maar in het CICG, het internationale conferentiecentrum van Genève. Het (betonnen) gebouw van CICG ligt naast het ITU-gebouw.

Bekijk hier de website van gastland Zwitserland over het IGF 2017. Hier vindt u nog meer praktische informatie.

Lees hier de richtsnoeren voor deelname aan het IGF2017.

Voor geïnteresseerde in CERN en ‘de geboorteplaats van het World Wide Web’ worden er rondleidingen gegeven.

Voor het eerst naar het IGF? Lees dan de guide ‘IGF for newbies‘ waarmee u zich kunt voorbereiden.

Social Media

U kunt de ontwikkelingen rond het IGF 2017 ook volgen via onze social media kanalen: