Delegatie informatie

Op deze pagina vindt u meer informatie over en voor de Nederlandse delegatieleden, zoals activiteiten die door Nederlandse inbreng op het Internet Governance Forum 2017  worden georganiseerd. Wilt u meer informatie ontvangen, neemt u dan contact met ons op via nligf@ecp.nl.

Wereld Internet Governance Forum 2017
Shape Your Digial Future
18-21 december

Palais des Nations, Genève, Zwitserland

NL multistakeholder delegatie

Wilt u als stakeholder voor wat betreft Internet Governance uw stem laten horen in het internationale debat over de toekomst van het internet? Reis dan met ons mee naar het IGF 2017 in Genève, Zwitserland! NL IGF organiseert ook weer diverse activiteiten voor de Nederlandse multistakeholder delegatie. Meer weten? Mail ons op nligf[at]ecp.nl.

Registratie IGF 2017

Wilt u naar het Wereld Internet Governance Forum, dan dient u zich wel te registreren. Alle belangstellenden die willen deelnemen aan dit Wereldforum kunnen zich tot 27 november aanmelden via de website van het IGF.

Hotel

Ervaring leert dat het prettig is om bij elkaar in één hotel te verblijven. Speciaal voor Nederlandse delegatieleden heeft NL IGF een blok-boeking geregeld bij een hotel in Genève. Dit hotel ligt niet ver van de conferentie in het Europese hoofdkantoor van de Verenigde Naties (Palais des Nations). Uiteraard staat het vrij om in een ander hotel te verblijven. Neem voor meer informatie contact met ons op via nligf[at]ecp.nl!

Nederlandse inbreng

NL IGF vindt inhoudelijke betrokkenheid bij het IGF belangrijk. Internationale kennisdeling draagt bij aan een goede verbondenheid van het nationale debat en mondiale ontwikkelingen. Zeker ook gezien het Nederlandse standpunt vóór een open, vrij, stabiel en veilig internet, alsook de Nederlandse steun voor het multistakeholder overlegmodel van internet governance. Het is dan ook belangrijk om als Nederlandse deelnemer een actieve inbreng te leveren. Het Internet Governance Forum biedt die mogelijkheid.
Bekijk hier in welke sessies en workshops er vanuit Nederland wordt bijgedragen.

Delegatie diner

Sinds enkele jaren organiseert het ministerie van Economische Zaken en Klimaat een diner voor de Nederlandse vertegenwoordiging op het IGF. Dit diner zorgt voor verbondenheid met de Nederlanders in het organiserende land, inzicht in de nationale vraagstukken en het draagt vooral ook bij aan het opvoeren van de awareness en betrokkenheid van delegatieleden. Ook dit jaar organiseert NL IGF een diner in Genève. Wanneer en waar dit diner plaatsvindt leest u hier binnenkort.

Programma IGF

Bekijk hier het interactieve schema van het IGF 2017.

Organiseer een IGF ‘Remote Hub’!

Bent u niet in de gelegenheid af te reizen naar het IGF in Genève? Volg op afstand de bijeenkomst of organiseer voor uw achterban een ‘remote hub’, een eigen lokale bijeenkomst die parallel aan het IGF plaatsvindt. U kunt gezamenlijk via een live stream IGF workshops volgen, vragen stellen en na afloop doorpraten over het onderwerp. Bent u geïnteresseerd in het organiseren van een ‘remote hub’ voor uw achterban? U kunt zich tot 20 november registreren.
Meer informatie over Remote Hubs tijdens IGF 2017 vindt u hier.

En verder:

Het openbaar vervoer in Genève is gratis voor deelnemers die de stad logeren. Van uw hotel ontvangt u een vrij-reizenkaart (Geneva Transport Card) voor het openbaar vervoer in Genève gedurende uw verblijf. Klik hier voor meer informatie.

Handig is dit overzicht van de vergaderzalen in het Palais des Nations voor de plenaire sessies, workshops, standmarkt, cateringplein en nog veel meer.

Download hier een praktische gids over het Palais des Nations.

Bekijk hier de website van gastland Zwitserland over het IGF 2017. Hier vindt u nog meer praktische informatie.

Social Media

U kunt de ontwikkelingen rond het IGF 2017 ook volgen via onze social media kanalen: