Frankrijk gastland voor het Wereld Internet Governance Forum 2018

19/06/18

Van 12-14 november 2018 vindt het dertiende Wereld Internet Governance Forum (IGF) plaats in Parijs op het hoofdkwartier van UNESCO.

Dit maakte het IGF onlangs bekend via hun website.

Over het IGF

Naar verwachting zullen rond de 2000 deelnemers van diverse stakeholdergroepen uit meer dan 130 landen zich buigen over uiteenlopende internet-gerelateerde beleidsonderwerpen die de publieke belangen raken. Van standaardisatie, cybersecurity en veilig internet voor kinderen tot een open en vrij internet, veilige IoT-produkten en privacy.
Het IGF is in feite een platform waar alle stakeholdersgroepen op gelijke voet met elkaar de discussie kunnen aangaan over het internetbeleid. Het IGF informeert en inspireert beleidsmakers in zowel de publieke als in de private sector. Het draait vooral om het zoeken naar oplossingen voor problemen rond het internet, het uitwisselen van informatie, het delen van kennis en goede voorbeelden uit de praktijk waarbij het debat niet hoeft te worden geschuwd.  Waar mogelijk worden uitkomsten van debatten als tastbare resultaten gepubliceerd waar een ieder zijn of haar voordeel mee kan doen. Het IGF biedt inzichten in zowel het benutten van kansen die het internet biedt als ook de risico’s en uitdagingen die hierdoor ontstaan. Meer informatie over het IGF vindt u hier.

Wilt u meedoen?

Als u uw stem wilt laten horen in het internationale debat, reis dan met ons mee naar het IGF 2018 ! NL IGF organiseert weer diverse activiteiten voor de Nederlandse vertegenwoordiging naar deze conferentie. Meer weten? Mail ons op nligf[@]ecp.nl.

Hotels

De spoeling van hotels in Parijs in deze periode wordt steeds dunner. Wij adviseren dan ook om tijdig zelf een hotelkamer te boeken. Vanuit NL IGF wordt er dit jaar om diverse redenen geen blokboeking gedaan.